TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

atmacamana atmacamana 12.01.2010 15:00:00
Eksiklerimi tamamlıyorum. Her ne kadar kara akbaba ile ilgili dosyalarımda ne varsa tür sorumlusu olarak ilgili sayfaya aktarmaya çalıştı isem de burada diğer üyelerimizle paylaşabileceğimiz yerin boş olduğunu görünce ilave ettim.

Kara akbaba konusunda bildikleriniz ve bulduklarınız ne varsa burada paylaşmanızı rica ediyorum. Sevgilerimle

MetinCenkçiler MetinCenkçiler 20.08.2020 20:31:00

DEV KANATLAR yetmez mi Cavit abim:)) Kazandırdığın tüm değerler için gönülden teşekkürler .Saygılarımla iyiki varsın.. https://www.youtube.com/watch?v=0d783lOpbcM

BoLu BoLu 20.08.2020 09:59:00

hepsi 1,5 ay içinde özel bir gayret sarf etmeden; bir vakit çift halinde kars kalesine yakın görüldü. bir tane köylülerin ölü bulduklarını söyledikleri birey görüldü ve 19.08.2020 alçılı köyü semasında tek birey görüldü. vel hasıl kelam buralar akbaba kaynıyor

BoLu BoLu 28.06.2020 22:57:00

Kars merkeze çok yakın ani ye giderken kızıl akbabalarla birlikte, sofra başında 8-10 adet görülmüştür.

Mehmet Mehmet 30.11.2012 00:59:00

Mansurlu köyü/FEKE(ADANA) da mustafa isminde bir çocuk çuval giymiş ve beklemeye başlamış. Sonra Kel kartal gelmiş. çocuk çuvaldan fırlayıp boynuna sarılmış kel kartalın. Bunu gören çocuğun annesi. "Mustafam boğazını sık, Boğazını sık" diye çağırıyormuş oysa çocuk muziplik peşinde ve epeyi de bir yol uçmuş hani.

Ayrıca Bu kel kartallar yani kara akbaba nerede süzülüyorsa dönerek bilinirmiş ki orada bir leş var. Köyüden kimin evcil hayvanı kaybolmuşsa orada ölmüştür derlermiş. birnevi kötü haber

kuzeycem kuzeycem 12.01.2012 12:25:00

Türkiye nin en büyük yırtıcısı. Ülkemizde görmek için en iyi yer Bolu ve Kızılcahamam. Erişkini tamamen siyah, çok uzun kanatları var. Kafası açıktır, üstünde koyu renkli lekeler vardır. Gagası büyük ve güçlüdür. Silüet olarak bile karıştırılması imkansızdır.

Benm kitaba bakmadan söyleyebileceklerim bu kadar Cavit abi, gerisini de sen getir:)

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT